اكلة دجاج بالكاري مميزة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

اكلة دجاج بالكاري مميزة

دجاج بالكاري وجوز الهند ، اكلة اشتهرت في الدول العربية بعد ان اكتشفها اغبتيووس الروسي في جزيرة كلوان اكلة شهية ولذيذة


المقادير

500 x جرام صدور دجاج مخلية
2 x كوب أرز بسمتى (مطهو)
1 x معلقة كبيرة كارى أصفر
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة زيت زيتون
1 x عدد بصلة (مقطعة شرائح)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة كزبرة خضراء (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة قشر ليمون
1 x كوب حليب جوز الهند
1 x كوب جزر (مقطع حلقات)
½ x كوب جوزهند (شرائح)

طريقة التحظير

الخطوات

نغسل صدور الدجاج جيداً , و هنقطعها شرائح سميكة.
ونضع شرائح الدجاج في طبق وعليها الملح , والفلفل الأسود والكاري وتترك جانباً.
ونحضر مقلاة , و هنسخن فيها الزيت وهنقلب فيها البصل وشرائح الدجاج.
ونقلب جيداً لمدة من 8 الي 10دقائق حتي تنضج صدور الدجاج.
ونضيف شرائح صدور الدجاج فقط في طبق , ثم نضيف حليب جوز الهند فى المقلاة.
ونضع شرائح الجزر وقشر الليمون فى المقلاة وتترك حتي تغلي.
ونخفض درجة الحرارة مع التقليب المستمر لمدة من 3 الي 5 الي دقائق ثم نرفع المقلاة من علي النار.
ونضع الأرز البسمتي في طبق التقديم وبجانبه الدجاج بالكاري.
ونجمل الوجه بشرائح جوز الهند والكزبرة ويقدم.. بالهنا والشفا.
avatar
موضة

المساهمات : 196
تاريخ التسجيل : 11/05/2017

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: اكلة دجاج بالكاري مميزة

مشكوره تسلمي ع الاكلة
avatar
عبقريات

المساهمات : 119
تاريخ التسجيل : 19/05/2017

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: اكلة دجاج بالكاري مميزة

اكلات حلوة ومميزة
avatar
موضات

المساهمات : 223
تاريخ التسجيل : 09/07/2017

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة